Recepten

Sinterklaas-recepten-Sinthuis-tekst

Op de receptenpagina van het Sinthuis vindt je de lekkerste recepten voor oa. pepernoten en suikergoed, vraag altijd iemand je te helpen in de keuken want alleen is het best wel moeilijk, Sinterklaas heeft het allemaal uitgetest en het resultaat is verbluffend lekker!

Zo maakt u in een handombraai de lekkerste gerechten voor Sinterklaasavond

Speculaas recept

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 200 gram boter
  • 250 gram bruine basterdsuiker

Bereiding:

Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, zout en speculaas kruiden. Dan de boter en de suiker toevoegen. Kneed het geheel tot een soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken. Nu kan je er koekjes van maken. Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bestrooi ze met de amandelsnippers. Bak ze vervolgens bruin in een oven van 160 graden. Laten afkoelen en smullen maar!


Kruidnoten pepernoten recept

Ingrediënten:

  • 400 gram bloem
  • 2,5 theelepels bakpoeder
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 200 gram boter
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 75 gram amandelsnippers

Bereiding:

Zeef de bloem en meng het met het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden. Daarna de koude boter en de basterdsuiker toevoegen. Kneed het geheel tot een lekker soepel deeg en zet dat vervolgens een nacht weg,een paar uur mag ook. Dit doe je om de geur van de kruiden in het deeg te laten trekken. Daarna mag je er kleine bolletjes van draaien. Leg de bolletjes op een ingevet bakblik. Bak ze vervolgens ongeveer een kwartier in een oven van ca. 160 graden. Laat de kruidnoten afkoelen en ……. smullen maar! 


Taai taai recept

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel stroop
  • ½ theelepel potas
  • 1 theelepel gemalen anijs
  • 100 gram honing
  • ½ theelepel zout
  • 3 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 ∨dm;C. Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door. Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door. Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg. Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van. Leg het op een ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin. Je kan controleren of het gaar is door er met een naald in te prikken. Wanneer deze droog blijft, is het gaar. Eet smakelijk!!!!


Banketstaaf amandelstaaf recept

Ingrediënten:

  • 300 gr amandelspijs
  • 300 gr bladerdeeg
  • 2 eieren
  • bigarreaux

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 225°C. Leg het bladerdeeg op elkaar en rol het in de lengte uit op een met bloem bestoven werkblad totdat het 10-12 cm breed en 40 cm lang is. Meng 1 losgeklopt ei goed door de amandelspijs en vorm een lange rol, 3 cm korter dan de deeglap. Leg de amandelrol midden op de deeglap en plak het deeg met wat water dicht. Draai de lange rol met de naad naar beneden. Gebruik de overblijvende 3 cm om de staaf vast te maken. Klop het 2e ei los en bestrijk de staaf. Bak de staaf 25 minuten.


Borstplaat recept

Ingrediënten:

  • 12 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels water, melk of room
  • Smaakmaker: vanille, citroen, cacao
  • Smaakmaker: vanille, citroen, cacao of frambozenessence

Bereiding:

Breng de suiker met het water en de melk langzaam aan de kook. Ca. 5 minuten laten doorkoken. Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water, dan is het goed. Als de pan van het vuur is voeg je de smaakmaker toe. Leg van te voren de vormpjes klaar waarin je de borstplaat wilt gieten en vet ze in. Heb je geen vormpjes, dan kun je ook een ingevette bakplaat gebruiken. Giet het suikermengsel in de vormpjes en laat het hard worden. Snij kleine plakjes uit het bijna uitgeharde mengsel. Haal de borstplaat uit de vormpjes en doe ze op een schaaltje. mmm lekker.


Schuimpjes recept

Ingrediënten:

  • 3 eiwitten
  • 375 gram poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op de laagste stand. Ontvet de mixer en een grote schaal, bijvoorbeeld met azijn en keukenpapier. Klop de eiwitten stijf in de ontvette kom. Als de eiwitten stijf zijn, dan zeef je er twee eetlepels poedersuiker overheen. Mix het geheel nog een minuut. Schep daarna de rest van de poedersuiker door het mengsel. Vet de bakplaat in en maak kleine hoopjes van het schuim op de bakplaat. Laat de schuimpjes nu twee uur bakken in de oven, op de laagste stand. Laat ze afkoelen op een taartrooster…….Klaar! voor consumptie en niet te veel want dat is te veel zoetigheid!


Sinterklaasrecepten-Sinterklaas

Dit is ook leuk....

Cookies waar je blij van wordt….
Sinterklaas en de Pieten eten cookies als pepernoten zodat onze website optimaal functioneert.
Ook kunnen ze zo het bezoekersgedrag meten, zodat de site kan aansluiten op jouw interesses.
Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord en krijg jij onze cookies of pepernoten.